Northeusz, pomysłow wiele (może jakis na firmę?) na razie chcę sfinalizowac sprzedaż...
Używane TSI - jak się sprzedaje ? Dla tych co sprzedawali...
Zwiń
X
-
A mnie dziwi, jedno. Spytam się jakbym myślał jako potencjalny kupujący.
Dlaczego ktoś sprzedaje tak mało wyjeżdżone auto ?? Coś mu nie pasuje ?? Coś się dzieje ??
Bo jak ma się "widzi misię" i kasy tyle, że nie szkoda nam tych 35% po roku, to nie powinno nam też być żal kolejnych powiedzmy 3-5 tys zł i pchnąć auto jak najszybciej i bierzemy nowe, a nie czekać na kupca w nieskończoność, aż np. zrobi się przełom roku i auto doskoczy kolejny roczek.
Może nie trafiony zakup i teraz auto więcej drazni niż cieszy ? Hmm nie wiem jak wy, ale mnie dziwi takie postępowanie, bo mimo, żę nie mam źle, ale szkoda by mi było wywalać 35% w błoto po roku.
Dlatego teraz jak będę kupował nowe to wolę dopłacić więcej i mieć ciut lepsze wyposażenie niż teoretycznie mi potrzebne i lepszy silnik niż by się wydawało, że mi wystarczy.
Ostatnio jak kupiłem F2 to właśnie myślałem pojeźdże 2-3 lata i pchne dalej, ale jak po tych 3 latach miałem 30 tys przebiegu i konkretnie zjechaną cenę, to dałem sobie spokój i turlam się dalej. Zresztą 6 lat temu (jeszcze 2,5 godz i będzie 7 lat :wink: ) nie było jakoś ofert rocznych aut. Teraz się coś poleprzyło, ludzie mają kasę i szaleją. :P
Dobrze, że takie auta są bo jak ktoś chce auto kupić, a ma na nową Fabie przykładowo, to może sobie kupić używaną Octavie.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Chwile wcześniej piszesz: "Dlaczego ktoś sprzedaje tak mało wyjeżdżone auto ?? Coś mu nie pasuje ?? Coś się dzieje ??"
A za chwilę: "Dobrze, że takie auta są bo jak ktoś chce auto kupić, a ma na nową Fabie przykładowo, to może sobie kupić używaną Octavię"
Po prostu musisz przyjąć że nie każdy trzyma się kurczowo auta przez 7-10 lat - i tyle na ten temat.
[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:44 ]
AdamB, ot taka polska tradycja - co by dopiec/wbić szpilkę
[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:45 ]
piotrek_os, właśnie słysze to w kółko od kuzyna (na marginesie nie wie sam co zrobić z kasą ja przy nim to pikuś)
[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:46 ]
Zamieszczone przez piotrek_osJurek, a kto bogatemu zabroni
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBoj Piotrek po co ta złośliwość:diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 31 Gru, 14 21:57 ]
Zamieszczone przez orzel720Dobrze, że takie auta są bo jak ktoś chce auto kupić
Komentarz
-
-
orzel720, Bo dobrze, że takie auta są sprzedawane, bo ktoś może kupić jak mu spasi.
I ja rozumiem, że nie każdy może się trzymać auta i sprzedaje z kaprysu, ale nie rozumiem, dlaczegoto taka riposta: Jak sie pracuje to się ma.... - a co !Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugI ja rozumiem, że nie każdy może się trzymać auta i sprzedaje z kaprysu, ale nie rozumiem, dlaczego
Zamieszczone przez Dig Dugto skąd te płacze, ze klienci chcą auto za darmo i że tak nisko stoją. To albo ma się kasę i sprzedaje auto szybko i tanio, albo biadoli się, że klienci chcą tanio i że auto długo na kupca czeka.przynajmniej rynku nie psują za bezcen żelazo pychając.... :wink:
>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugDlaczego ktoś sprzedaje tak mało wyjeżdżone auto ?? Coś mu nie pasuje ?? Coś się dzieje ??
Chciałbym kiedyś kupić takie używane auto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig DugTo albo ma się kasę i sprzedaje auto szybko i tanio,
Nie sztuka jest tanio sprzedać - to potrafi każdy - nawet pierdoła życiowa.
Sztuką jest sprzedać dobrze czyli w zadowalającej cenie- to podstawa handlu jakbyś nie wiedział.
[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 13:26 ]
Zamieszczone przez navigatorot po prostu, kto bogatemu zaborni skromnie żyć..... :szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 13:26 ]
Zamieszczone przez navigator..oszczędzają bogaci, to i nam (maluczkim, tudzież inaczej pracującym) się opłaci...przynajmniej rynku nie psują za bezcen żelazo pychając.... :wink:
[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 13:29 ]
Zamieszczone przez Dig Dugto skąd te płacze, ze klienci chcą auto za darmo i że tak nisko stoją
[ Dodano: Czw 01 Sty, 15 13:34 ]
Dig Dug, post tomba7 w dużej części odzwierciedla moją sytuację. Kupowałem OII (zaledwie 2 tyg po sprzedaniu OII 2008) jak nie miałem innego (służbowego), teraz mam i OII już mało jeździ. Żona ma swój mniejszy i nie chce większej OII - czy to wystarczająco przekonujące dla Ciebie i innych - czy nadal za mało?Zresztą w tym przypadku nie zależy mi na przekonywaniu Ciebie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11No tak... Tylko jeszcze wypadałoby się pochwalić, ile się już bujasz ze sprzedażą.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł"! Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz